... her spiller vi bordtennis ...
§ 1. NAVN, HJEMSTED OG STIFTELSESÅR
Foreningens navn er Team Egedal BTK (Oprindelig navn Ølstykke BTK). Foreningens hjemsted er Egedal kommune. Foreningen er stiftet 1967. Team Egedal BTK har status som almindelig forening (også kaldet en ikke-erhvervsdrivende forening).
§ 2. FORMÅL OG VIRKSOMHED
Foreningen har til formål at udøve og udbrede bordtennissporten i Ølstykke og omegn samt udbygge kammeratskabet, fremme spilleglæden og tilbyde træningsmulighed for alle. Foreningen er tilsluttet Danmarks Idræts Forbund (DIF), Bordtennis Danmark (BTDK), og er underlagt disse organisationers love og bestemmelser.
§ 3. FORENINGENS MEDLEMMER
Som medlem kan optages enhver person efter fremsat anmodning. Dog kan bestyrelsen nægte
optagelse, hvis særlige grunde taler herfor. Udmeldelse skal ske skriftligt med 1 måneds varsel til
bestyrelsen.
Det påhviler det enkelte medlem at efterleve såvel foreningens love som de bestemmelser, bestyrelsen måtte finde nødvendigt at iværksætte. I tilfælde af overtrædelse af foreningens love eller bestemmelser kan bestyrelsen ekskludere et medlem. Bestyrelsensbeslutning herom kræver dog, af mindst 2/3 af bestyrelsens medlemmer har stemt derfor. Vedkommende medlem skal, indenbestyrelsen træffer sin afgørelse, have haft lejlighed til at udtale sig. Spørgsmål om eksklusion skal optages som særskilt punkt på dagsordenen.
Når et medlem er i restance, som klubbens bestyrelse vurderer, er for høj, kan bestyrelsen med mindst 8 dages skriftligt varsel,ekskludere vedkommende, hvis der er fremsendt forudgående skriftlig, rykker mindst 14 dage før. Ingen, der er ekskluderetpå grund af kontingent- eller øvrig restance, kan optages på ny som medlem, før vedkommende har betalt sin gæld til foreningen samt nyt indskud.
§ 4. KONTINGENT M.V.
Foreningens kontingent fastsættes af bestyrelsen. Kontingent opkræves forud. Ved indmeldelse efter 1. januar betales ½ kontingent, dækkende frem til ultimo juli samme år.
§ 5. ORDINÆR GENERALFORSAMLING
Generalforsamlingen er med de indskrænkninger som disse love foreskriver, den højeste myndighed i alle foreningens anliggender. Ordinær generalforsamling afholdes i september måned hvert år efter en af bestyrelsen særskilt meddelelse via hjemmesideeller E-mail samt opslag i foreningens lokaler, med følgende dagsorden som minimum:
1. Valg af dirigent.
2. Beretning fra formanden og evt. udvalg.
3. Kasserer aflægger årsregnskab.
4. Valg af bestyrelse samt suppleanter.
5. Valg af revisor og revisorsuppleant til bestyrelsen.
6. Nedsættelse af evt. udvalg.
7. Eventuelt (herunder kan intet besluttes)
Alle generalforsamlinger bekendtgøres med minimum 14 dages varsel.
Forslag fra medlemmer må, for at de kan komme med på dagsordenen, være skriftligt stilet til
formanden 3 dage før generalforsamlingen. Alle generalforsamlinger er beslutningsdygtige uanset de fremmødte stemmeberettigedes antal. Simpel majoritet kræves til vedtagelse af almindelige forslag, mens der kræves majoritet på 2/3 af samtlige fremmødte stemmeberettigedes afgivne stemmer for at vedtage lovændringer, Skriftlig afstemning foretages hvis dirigenten eller blot én af de fremmødte stemmeberettigede medlemmer forlanger det, i modsat fald sker afstemningen ved håndsoprækning.
Stemmeret har alle medlemmer som betaler fuldt kontingent og som ikke er i kontingentrestance.
Stemmeret kan udøves ved personligt fremmøde eller ved skriftlig fuldmagt. Medlemmer, der ikke er til stede ved generalforsamlingen, kan ikke vælges til noget tillidshverv, med mindre skriftlig fuldmagt foreligger. Personer, som i kraft af deres alder (under 18 år), ikke har stemmeret, repræsenteres af en forælder/værge.Hvert medlem har én stemme.
§ 6. EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING
Ekstraordinær generalforsamling kan til enhver tid indkaldes af bestyrelsen og skal indkaldes når
mindst 1/3 medlemmer, som er stemmeberettigede, skriftligt stiller krav herom til bestyrelsen. I
sidstnævnte tilfælde skal generalforsamlingen afholdes senest 1 måned efter at begæringen er fremsat overfor bestyrelsen med oplysning om det emne, der ønskes behandlet.
§ 7. BESTYRELSE
Bestyrelsen er foreningens daglige ledelse. De vedtagne beslutninger og foretagne handlinger
forpligter foreningen iht. foreningens love. Evt. suppleanter må godt deltage i møderne, men uden
stemmeret. Foreningen ledes af en bestyrelse bestående af mindst 3 bestyrelsesmedlemmer men
helst 5 hvis muligt. Formanden vælges sammen med 1 bestyrelsesmedlem i de lige år. Kassereren samt 1 bestyrelsesmedlem vælges i de ulige år. Hvert år vælges mindst 1 suppleant til bestyrelsen,1 revisor samt 1 revisorsuppleant. Genvalg kan finde sted.
§ 8. KONSTITUERING
Bestyrelsen fastsætter sin egen forretningsorden. Bestyrelsen er kun beslutningsdygtig, når mindst 3 af dens medlemmer, hvoriblandt formanden eller kasserer er til stede. I formandens fravær indtræder kassereren i hans sted. Over bestyrelsens beslutninger føres en protokol, som er tilgængelig for alle foreningens medlemmer. Hvor bestyrelsens beslutningsprotokol er tilgængelig henne, meddeles medlemmerne via E-mail. Bestyrelsen afholder i sæsonen møde mindst 3 gange om året, der skriftlig indvarsles af formanden senest 7 dage forinden.Dog kan der i særlige tilfælde afviges herfra. Beslutninger træffes ved simpel majoritet, i tilfælde af stemmelighed gør formandens stemme udslaget. Møderne ledes af formanden. Bestyrelsen nedsætter det/de udvalg, den finder nødvendig. Det/de enkelte udvalg kan, hvis bestyrelsen finder det formålstjenligt, aflægge særskilt beretning under dagsordenens punkt 2. på den ordinære generalforsamling. Formand i nedsatte udvalg er bestyrelsesmedlem. Foreningen tegnes af bestyrelsen. Foreningens kasserer disponerer efter retningslinjer fra den samlede bestyrelse.
§ 9. REGNSKAB
Foreningens regnskabsår løber fra den 1. august til og med den 31. juli.Driftsregnskab samt status pr. 31. juli skal før den ordinære generalforsamlings afholdelse påtegnes af foreningens revisor.
§ 10. REVISION
Revisor skal hvert år i august gennemgå det samlede regnskab og påse, at beholdningerne er til stede. Revisor har til enhver tid adgang til at efterse regnskab og beholdninger.
§ 11. FORENINGSOPLØSNING
Bestemmelse om foreningens opløsning kan kun vedtages på en i dette øjemed særlig indkaldt
ekstraordinærgeneralforsamling, Beslutningsdygtig er denne, hvis mindst halvdelen af alle foreningens stemmeberettigede medlemmer er til stede, og til forslagets vedtagelse kræves, at mindst 3/4 af de fremmødte stemmeberettigede er for opløsning af foreningen. Hvis generalforsamlingen ikke er beslutningsdygtig, men 3/4 af de fremmødte stemmeberettigede stemmer for opløsning af foreningen, indkaldes der til ny ekstraordinær generalforsamling, hvor beslutning om opløsning kan træffes med ovennævnte stemmeflerhed, uanset hvilket antal stemmeberettigede medlemmer der er til stede. På generalforsamlingen skal samtidig træffes bestemmelse om, hvorledes foreningens formue skal fordeles, herunder fast ejendom og løsøre, dog er simpelt flertal blandt de fremmødte stemmeberettigede medlemmer her tilstrækkeligt, med den begrænsning, at den formue, der er beholdt, stiles til Ungdomsarbejdet i Bordtennis Danmark.
Ølstykke BTK / Team Egedal BTK - Stengårdsskolen, 3650 Ølstykke - btk@oelstykkebtk.dk