Historie

Team Egedal / Ølstykke BTK

... her spiller vi bordtennis...

Klubbens historie


Ølstykke BTK


I 1967 var der nogle personer der mente at der skulle være bordtennis i Ølstykke. Leif Carlsen og Kurt Bak Olsen stiftede i løbet af efteråret 1967 Ølstykke Idrætsforenings bordtennisafdeling. Man begyndte at spille i kælderen på Toftehøjskolen de første år men i løbet af 1970 kom man ud på Jørlunde Skole. Da man kom derud startede man en ungdomsafdeling op, idet der var kommet en kendt træner og hans kone der havde spillet mange år på landsholdet. Det var Evy og Kurt Schan-dorph. I januar 1971 kom der således en gruppe ungdomsspillere heriblandt Bjarne Ekman samt nogle unge seniorer heriblandt Bendt Birknend. De 2 sidst nævnte er som bekendt stadig med. I 1974 flytter vi ud og spiller i Ølstykke Hallen samtidig med badminton og i august 1977 flytter vi til Stengårdsskolen hvor vi har været siden. I 1978 kommer vi for første gang i Danmarksturnerin-gen idet vi har et drengedivisionshold og i denne sæson optræder vi også for første gang på rang-lister med 4 yngre drenge blandt de 10 bedste på Sjælland og 1 drenge spiller på drengeranglisten. I 1979-80 vinder vi bronze i drengedivisionen og rykker op i Danmarksserien som dengang var rækken over Sjællandsserien. Vi afviklede i denne sommer vor første træningslejr med svenske og danske trænere og spillere, det foregik i Hampelandhallen og alle var privat indkvarteret (at vi i 2005 afholdt den 25 lejr var der nok ingen der havde regnet med dengang). I de næste 10 år kommer der mange gode spillere frem trods dårlige klublokaler og 3 træningslokaler på Stengårdsskolen. I denne periode hyrer klubben trænere udefra til de ældste og bedste spillere i 1983 kommer Niels Poulsen til og er med i nogle sæsoner og i 1987 kommer Bo Holmsgaard til. I de bedste sæsoner har klubben over 100 spillere med licens og når op på 150 medlemmer. De absolut bedste resultater er nævnt andet steds på denne hjemmeside, men herudover kan det nævnes at klubben fra egen avl får de første spillere der opnår at blive elitespillere(elitelicens). Michael Cederqvist, Jan Henriksen og Lars Persson var de første. Klubben bliver også selvstændig i 1986 – i stedet for at være en del af Ø.I.F. Som et eksempel på hvor godt det gik kan nævnes at i sæsonen 1986-87 stillede Ølstykke med 19 hold i holdturneringen med førsteholdet i 2 div. Øst, andetholdet i 3 div., tredjeholdet i Sjællandsserien, o.s.v. ned til og med serie IV. Også i ungdom junior, drenge og yngre drenge stillede vi hold i alle rækker i alt 19 hold havde vi med i holdturneringen. I dette 10 år opnås også et utal af medaljer, mesterskaber, oprykninger m.v. Det endte med oprykning til Elitedivisionen hvor man også havde en forstærkning af en svensk spiller og med Ølstykke spillere på ungdomslands-hold der vandt medaljer ved EM. Af lokale trænere kan det nævnes at Allan og Brian Sørensen yder en stor indsats i slutningen af denne gode periode.

 

I 1992-93 begyndte den sportslige nedtur fra elitedivisionen og nedefter(en del spillere skiftede klub og flere trænerne brugte mest tid i unionsarbejde eller holdt op) i løbet af få år rykkede man mange rækker ned og havde til sidst kun 1 senior hold tilbage. Dog blev klubben i det daglige holdt i gang af bl.a. Jens Sørensen og klubben sommerlejre fortsatte med stor succes uændret af den sportslige nedtur. I 2000 var klubben tæt på lukning men da Bjarne Ekman vidste det var hans sidste sæson i DBTU begyndte han efter en del overvejelser at få klubben op at stå igen og i 2001-2002 kom der flere hjælpere til og der har været sportslig fremgang i de 3 sæsoner siden da. Der er dog mange års hårdt arbejde forude hvis tidligere tiders niveau skal opnås. Det var også i denne periode at man hjalp Slangerup BTK i gang og som man senere har fået et turnerings og udviklingssamarbejde med. I 2004 lykkes det dog at overtale Bo Holmsgaard til igen at tage sig af de bedste spillere der dog ikke er lige så gode og lige så gamle som i elitetiden i Ølstykke. I 2004 fik klubben også meget bedre lokaler samt en del nye borde, (ærgerligt det ikke skete 12-14 år før, måske det ikke var gået så meget ned af bakke). Hvordan fremtiden bliver er der ingen der ved – men jo flere medlemmer, forældre og trænere der står sammen om at få klubben til at fungere jo større er chancen for at det fortsat går fremad de nærmeste år.

 

Følgende har siden 1967 været formand en eller flere perioder.

 

Leif Carlsen, Freddy Madsen, Kaj Haim, Bjarne Ekman (flere perioder ind imellem andre), Finn Larsen, Elvir Persson, Freddy Rasmussen, Kurt Schou, John Larsen, Flemming Jensen, Lars Damsgaard og Mikael Mikkelsen.

Ølstykke BTK / Team Egedal BTK - Stengårdsskolen, 3650  Ølstykke